Tandimplantat

"En stor fördel med tandimplantat är att de både känns och ser ut som riktiga tänder." Dessutom är behandlingen permanent eftersom titan går bra ihop med kroppens egna vävnader och faktiskt med tiden växer fast i käkbenet.

Tänder med skruvar

Tandimplantat utvecklades i Sverige 1965 av Per-Ingvar Brånemark. På Gylle Tandvård använder vi titanimplantat från NobelBiocare™ och Straumann™. NobelBiocare med det från Brånemark utvecklade implantatet, och Straumanns är utvecklat och tillverkas i Schweiz. Dessa två system anses vara världsledande inom området med en lyckandefrekvens på c:a 97%. Historiskt sett har man ersatt förlorade tänder med avtagbara tandproteser, så kallade löständer. Vilket fortfarande idag kan vara en lösning för en del, men för många fungerar tandimplantat bättre.

En stor fördel med tandimplantat är att de både känns och ser ut som riktiga tänder. Dessutom är behandlingen permanent eftersom titan går bra ihop med kroppens egna vävnader och faktiskt med tiden växer fast i käkbenet. Har du ett friskt käkben finns i allmänhet inga hinder för implantat. Gå därför till en tandläkare för en inledande bedömning.

Vid implantatbehandlingar remitteras du till en implantatkirurg i Falun medan din ordinarie tandläkare kan slutföra protetiken i form av t ex en krona, bro eller protes här i Ludvika.

Kvinna som ler och gör ett hjärta av händerna

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida. Läs vidare om hur vi hanterar cookies här.

Acceptera
Hantera